Michaela Lundell är biogeovetare och frilansjournalist, med uppdrag för bland andra Sveriges Natur, Forskning & Framsteg, Sveriges Radio och Språktidningen. Tidigare har hon arbetat på TT och på kulturtidskriften Judisk Krönika samt Mish Mash.
Hon har sjungit i kör i snart trettio år och ingår i Danderyds vokalensemble sedan den bildades för tre år sedan.
I sin ungdom var hon teaterapa och gjorde huvudrollen i flera nyskrivna musikaler i Stockholm: Ung flicka funnen död på Aurorateatern, En bror & en syster på Reginateatern och Anne Frank på Södra Teatern och Cirkus. 1997 spelade hon mjölkmannen Tevyes äldsta dotter Tzeitl i Golemteaterns uppsättning av den klassiska musikalen Spelman på taket på Scalateatern.

Session:

Sjung med i Spelman på taket!
Kom och sjung med i ett av den judiska världens mest älskade musikaliska verk: Broadwaymusikalen “Spelman på taket”, baserad på jiddischförfattaren Sholem Aleichems berättelse om mjölkmannen Tevye och hans döttrar. Dramat utspelar sig i shtetln Anatevka i Ryssland i början på 1900-talet: fattig judisk pappa med en hel hop giftasvuxna döttrar, som alla vill gå sin egen väg. Vem bryr sig om äktenskapsmäklerskan? Och traditzie, traditionen?

Vi sjunger sångerna på svenska. Sånghäfte utdelas!