Anna Frey. Journalist och sociolog som arbetat bland annat som programledare och reporter på Kulturnyheterna på SVT och reporter och producent på radioprogrammet Plånboken i P1.

Sessionstitel: Den nya finförnäma främlingsfietligheten

Presentatör(er): Björn Af Kleen,  Olle Wästberg moderator Anna Frey

Sessionsbeskrivning:  Finns det en koppling till underliggande eller smygande antisemitism i den främlingsfientlighet som nu nått de välutbildade och förmögna? Björn af Kleen delar med sig av insikterna från sitt uppmärksammade reportage i DN i våras ”Vreden på Östermalm” i ett samtal med Lars Dencik.Björn af Kleen, kulturreporter och författare, lyckas som få kliva in under skinnet på människor han träffar. Utan att de ens märker det.
Lars Dencik, professor i socialpsykologi, som bland annat forskat i svenska judars levnadsvanor och attityder samt judars upplevelse av antisemitism i dagens Europa.

60 min

Spår: Politik, Judiskt Liv

 

Sessionstitel: Drömmen om Tel Aviv

Presentatör(er): Jean-Pierre Barda, Eva Gynnerstedt, Anna Kopito, Lizzie Oved Scheja, moderator Anna Frey

Sessionsbeskrivning Till Jerusalem kommer man för att be, till Haifa kommer man för att arbeta – till Tel Aviv, däremot, kommer man för att leka, lyder det israeliska talessättet. Bauhausarkitekturen har gett staden namnet ”Den vita staden” och placerat den israeliska partystaden på Unescos lista över Världsarv. En ung och modern storstad med en varierad befolkning, hur är det egentligen att bo och leva i Medelhavets New York? 

45 min

Spår: Judiskt liv