stina dabrowski kopiaProgramledare som vunnit bl a Stora journalistpriset och Kristallens hederspris 2010. Utsågs i en Sifo-undersökning till Sveriges bästa programledare genom tiderna. Ordförande i Publicistklubben 2012-2014. Arbetar nu som professor i tv-produktion på Stockholms Dramatiska Högskola.

Session 1: Israel genom mina ögon

Stina Dabrowski samtalar med PR-legenden Micael Bindefeld. Som på senare år spridit en helt annan bild av Israel än den vi vanligtvis möter i media. I bl a två tv-program har han visat upp israeliskt kultur, arkitektur och framförallt landets spännande mat- och restaurangliv. Nyligen kunde vi också läsa att Micael startat en stiftelse som skall bekämpa antisemitism. Stiftelsen kommer att få förvalta större delen av Micaels tillgångar. Stina Dabrowski samtalar med Micael Bindefelds om hans judiska resa.

Session 2: Hur ska vi möta de främlingsfientliga partierna?

Avgående EU- och demokratiministern Birgitta Ohlsson är ett fenomen i svensk politik. Hon är oerhört aktiv på sociala medier (med hashtaggen ”därför Birgitta”), har sin egen kampanjsida, körde homepartys långt före Gudrun Schyman och har mängder av entusiastiska anhängare och lärjungar.

Till Limmud kommer hon för att samtala med Stina Dabrowski om riskerna med de framgångar som de främlingsfientliga partierna har, inte bara i Sverige utan i hela Europa. Och även om hennes koppling till det judiska samhället i Sverige.