En typiskt vandrande judinna, som har blivit dansande på onsdagar i judiska centret. Född efter kriget i ett ungersktalande hem i Rumänien, flyttar som barn med familjen till Israel. Växer upp i landet, får stark israelisk identitet genom studier, armétjänstgöring, arbete vänner och dans. Träffar älskling från Sverige, får barn och flyttar hit 1983.
 
Session
Israelisk Folkdans – Vi samlas varje onsdag, kommer trötta till dansen och går därifrån, efter två timmar, med leende. Kom och prova! Dansen ger mig enorm tillfredställelse: vi rör på oss, det kan bli svettigt, vi tränar upp konditionen och koordinationen, du bestämmer hur mycket du vill ta i. Vi njuter av Israels fantastiska musik, koreograferna skapar danser så fort en bra låt har släppts, och inte minst, vi har så himla trevligt. Jag har haft förmånen att besöka dansfestivalen i Carmiel vid flera tillfällen på senare år.

På ”Limmud” tänkte jag börja med att lära ut några lättare danser, om det kommer ”experter” kan vi dansa även enligt deltagarnas önskemål.