SAMUELSamuel är konsult inom strategisk kommunikation och har varit med och fixat med Limmud sedan starten för over fem år sedan. Han har ett aktivt och brinnande intresse för politik, Israel, det judiska folket och sin familj så klart. Innan sitt nuvarande arbete har han jobbat på Utrikesdepartementet, FN i New York, på riksdagen för Folkpartiet och som politiskt sakkunnig på Statsrådsberedningen. Han har även arbetat med Svensk Israel-Information.

Session 1: Samuels soffa

I Samuels soffa kommer ni att få träffa på ett antal av Limmuds mest profilstarka presentatörer. Jag kommer under avslappnade former tala med dem om deras syn på sig själva, deras expertområden, deras judiska liv och judendomen i stort.

Session 2: Judisk snoppterapi

Det har varit tufft på sistone. Folk vill förbjuda brit milah till höger och vänster. Det är svårt att ta debatten och vi är generellt dåliga på att förklara varför vi tycker att det är så viktigt att skära av förhuden på våra söner. Vet vi ens varför vi egentligen tycker att brit milahn är så himla viktig? I denna session samlas vi för att på ett personligt plan prata om relationen till den judiska snoppen i allmänhet och brit milah n i synnerhet. Tillsammans försöker vi sätta ord på de känslor som omgärdar denna ritual. Kom och dela med dig, oavsett om du är omskuren eller inte, oavsett om du har snopp eller inte!