annika_hernroth_rothsteinFödd och uppväxt på västkusten. Flyttade till Stockholm för drygt 2 år sedan tillsammans med mina två söner. Jag är aktiv i frågor som rör Israel, judisk identitet och framtiden för det judiska Sverige. Har tidigare arrangerat diverse manifestationer för Israel och mot antisemitism och är en ivrig debattör i diskussion kring vägen framåt för det judiska Stockholm. Är aktiv medlem i den ortodoxa synagogan Jeschurun. Sommaren spenderade jag i Israel på Young Jewish diplomatic leaders seminar, som arrangerades av Israel ministry of foreign affairs. Under hösten deltar jag i seminariet Israeli Grand Strategy, arrangerat av den judiska tankesmedjan Tikvah institute. Driver den politiska bloggen Truthandfiction vid sidan av mitt arbete. Jag har tidigare publicerat artiklar på ämnet judisk identitet, antisemitism och vår relation till Israel ibland annat Mosaic Magazine, Commentary och Jpost.

Session 1: Är det dags att sluta huka sig?

Gruppdiskussion. Församlingarna brottas med ett vikande medlemsantal. Omkring 60% av de svenska judarna väljer att stå utanför organiserad judendom. Är detta ett problem? Och i sådant fall hur erbjuder man en meningsfull organiserad gemenskap för den alltmer
brokiga skaran svenska judar? Hur påverkar detta Stockholm som står inför att rekrytera tre religiösa ledare och lärare.

Medverkande: Annika Hernroth Rothstein, Fredrik Sieradzki