Jag kommer från Stockholm, är socionom sedan 14 år och har en mastersexamen inom mänskliga rättigheter. Under mitt yrkesliv har jag bland annat arbetat på gruppbostad och dagcenter, som mentalskötare, socialsekreterare på barn- och ungdomssektion i England och Stockholm och arbetat för biståndsorganisationen Diakonia i Burkina Faso. Jag är sedan två år engagerad i det interreligiösa projektet Tillsammans för Sverige i Fryshuset. Mycket av min tid går åt till musik då jag anlitas för en del solouppdrag, sjunger i flera band och grupper. Jag är 39 år och bor i Mälarhöjden med min man och tre barn.
Session 1: Face to Face – verktyg för det mångkulturella samhället
I det mångkulturella Sverige kommer vi allt oftare i kontakt med kulturer och trosuppfattningar som skiljer sig från vår egen. Skolprojektet “Face to Face – verktyg för det mångkulturella samhället” är utformat att hjälpa unga och vuxna att lära sig kommunicera och samarbeta med vem som helst oavsett deras religiösa eller kulturella bakgrund. Face to Face bidrar till:
– Kunskap om hur människor förstår och uttrycker sina egna kulturer och trosuppfattningar.
– Skingrar vanliga myter och stereotyper som orsakar fördomar, våld och hat.
– Utbildar i skillnaderna mellan olika trosuppfattningar men även om nyanserna inom olika idétraditioner.
– Lär elever att på ett lämpligt och inlyssnande sätt ställa frågor om livsåskådning, religiös tro och praxis.
På Face to Face Limmud möter ni Noa Hermele, Dina El-Mahi och Jenny Bonham-Carter, tre berättare från tre olika trostraditioner.