Lars Farago är specialist på svensk folkdans men också haj på att rörelseimprovisation. Han är verksam som ideell arrangör, professionell redaktör, kanslichef och kulturpolitisk lobbyist. Lars gästas av Izzy Young som driver Folklorecentrums tidskrift och Anders Hammarlund, forskare och mångkulturarkivarie på Svenskt visarkiv.

 Sessions:

Lars med gäster
Ernst Klein, Sveriges men kanske också världens första museipedagog arbetade på Nordiska Museet i början av 1900-talet och blev också långt efter sin död en förgrundsgestalt under 1970-talets folkmusikvåg. Klein förenade sitt arbete för svenska kulturarv och sin judiska identitet på ett naturligt sätt. Lars gästas av forskaren Anders Hammarlund för att samtala om Otto Salomon, rektor för slöjdseminariet på Nääs vid sekelskiftet, som också kombinerade arbete för svenska kulturtraditioner med sin judiska identitet. Avslutningsvis samtalar Lars med Izzy Young som lämnade New York på 1970-talet för att arbeta med svensk folkmusikkultur om att idag kombinera intresse för svensk kultur med judisk bakgrund.

Dans till klezmer
Testa att reglera dina rörelser för att göra dig fri. Ett avbrott i stillasittandet under seminarier – en frigörande rörelsestund med klezmerlåtar som inspiration och motor. Inga förkunskaper – bara mjuka kläder. Du kan delta oberoende av dina musklers ålder och rörlighet.