Lena EinhornLena Einhorn är författare, filmare och regissör. Hon har tidigare bedrivit forskning i tumörbiologi och virologi. Filmen “Handelsresande i liv” vann 1999 Prix Europa och nominerades till en Emmy. “Ur det förflutnas dunkel” erhöll utmärkelsen Le Prix Aventure et Découverte. För sin bok Ninas resa fick hon Augustpriset 2005 och filmen med samma namn belönades med två guldbaggar, för bästa film (producent Kaska Krosny) och bästa manus (Lena Einhorn). 2006 gav hon ut boken Vad hände på vägen till Damaskus?. I januari (2008) visades hennes Strindbergdokumentär på SVT, och samma år satte hon upp pjäsen “Living Room” på Kulturhuset.

Session: Hur förhåller vi svenska judar oss till israel

I samband med konflikten i Gaza blev många av oss svenska judar tvungna att ta ställning till både staten Israel och dess regering. Det var inte självklart att utanförstående kunde skilja på oss svenska judar och vad som skedde i Gaza. Vi blev påklistrade en konflikt som vi alla naturligtvis vill förhålla oss till, men inte med automatik försvara. Men vad tycker ett antal ledande profiler bland de svenska judarna hur deras egen bild av Israel har påverkats av sommaren krig?

Hör ett samtal mellan författaren och dokumentärfilmaren Lena Einhorn, journalisten och författaren Ricki Neuman och Ulf Cahn, generalsekretare för Förenade Israelinsamlingen. Samtalet leds av producenten Kjell Dabrowski.