Sångerska, teatermänniska och miljöaktivist, utbildad i ekologisk odling och självhushållning i Skattungbykursen 2011. Människovän, djurvän och rebell. Naomi och Carl har tillsammans soul/reggaebandet Naomi Runa & The Force. Född 1989, exilstockholmare uppväxt i söderort, numera boendes på landet.

Session 1: Inspiration för hälsa & raw food: du är vad du äter.Vad äter vi? Vilka normer följer vi? Familjens traditioner, husläkarens uppmaningar, Socialstyrelsens rekommendationer eller Torans påbud? Och är det vi äter nyttigt för vår hälsa och etiskt hållbart för framtiden? Sambandet mellan kost och hälsa är känt sedan urminnes tider, men modern forskning pekar idag på just råkostens preventiva såväl som helande effekter på hälsan. Vi vill ge en vägledning bort från det moderna samhällets matvanor och ofta skadliga livsmedel, och dyka djupare i kunskapen om naturlig mat.

I första Moseboken 1:29 står det ”Och Gud sade: Se, jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med fröbärande trädfrukt. Detta skall ni ha till föda.” Vi skulle kunna tolka detta som en direkt uppmaning från Gud att äta frukt och grönt i naturlig form som huvudföda. Idag kallar vi det för Raw Food, råkost. Vi kommer att presentera information, kunskap och konkreta exempel på råkosthållning och dess effekter på fysisk och andlig hälsa samt på miljö och klimat. Publiken kommer bjudas på ett läckert smakprov från den kulinariska rå-världens skafferi.

Session 2: Naomi Runa & The Force

Trio med egenskrivna låtar och texter med dragspel, gitarr i reggaetakt och soulsång med andliga vibrationer och förändrings visioner!