Gabriella är dokumentärfilmare, utbildad på Dramatiska Institutet (DI) i Stockholm. I sitt arbete intresserar hon sig för kulturkonflikter ur ett personligt perspektiv. Hennes filmer har visats på bio, tv och på filmfestivaler i Sverige och utomlands. Några titlar är AMALIEGADE (1997) examensfilm från DI, CAROLINE (Ikon, Sveriges Television1999), SEXAN (2003) . Gabriella har just slutfört filmen LOVE DURING WARTIME producerat av det svenska produktionsbolaget Story, med planerad premiär årsskiftet 2010/11. Filmen har fått amerikansk och europeisk distribution. 

För närvarande förbereder Gabriella inspelningen av en dokumentär om Danmark för ett danskt produktionsbolag samt skriver en text inom konstnärlig forskning på Dramatiska Institutet. Innan hon började på DI arbetade hon som journalist för press och tv med afrikansk kultur och sociala frågor som specialområde. Mellan åren1985 och 1990 läste hon idéhistoria, filmvetenskap och internationella relationer på Stockholms Universitet.
Gabriella har undervisat i dokumentärfilm, gjort radio, arrangerat seminarier bl.a. om israelisk och palestinsk dokumentärfilm och är medlem i Kulturkommittén i Stockholms Judiska Församling. 

Session: 

 

Det hade varit enklare om jag var en vanlig kristen svensk

Det skulle ha varit enklare om jag var en vanlig kristen svensk tänkte jag många gånger under inspelningen av dokumentären LOVE DURING WARTIME. Filmen handlar om äktenskapet mellan Jasmin från Jerusalem och Osama från Västbanken och deras periodvis hopplösa kamp för att få leva tillsammans. Filmen utspelar sig i Ramallah, Jerusalem, på den palestinska landsbygden, i Berlin och i Wien. 

Min judiska bakgrund ställde mig inför svårbemästrade val och lojalitetskonflikter, något som både gjorde mig sömnlös men också lärde mig något om att stå ut med att gå in i konflikter som ter sig oöverstigliga. Till en början såg jag min judiska bakgrund som ett hinder, den höll mig tillbaka, gjorde mig rädd och på min vakt. Men med tiden blev den en tillgång i mitt arbete med att skildra människor som jag tyckte otroligt mycket om, men vars åsikter jag inte alltid delade.