marc.harris kopiaMarc Harris är juriststudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Marc har varit engagerad i Stockholms Stora synagoga och bland annat varit ordförande i synagogekommitén och har varit både ordförande och volontärsamordnare för Limmud Stockholm. Marc har även bakgrund i den svenska elevrörelsen bl.a. som vice ordförande för Sveriges Elevkårer.

Session 1: Är det dags att sluta huka sig? Gruppdiskussion

Tar vi fighten i “Jews as such”frågor (e.g. brit mila, schechita)? Vill och vågar församlingen möta Christer Sturmark i brisfrågan? Borde vi diskutera allmänetiska frågor ur ett judiskt perspektiv medmajoritetssamhället? Medverkande: Lena Posne r-Körösi, Isak Nachman. Moderator: Marc Harris

Session 2: Judisk snoppterapi

Det har varit tufft på sistone. Folk vill förbjuda brit milah till höger och vänster. Det är svårt att ta debatten och vi är generellt dåliga på att förklara varför vi tycker att det är så viktigt att skära av förhuden på våra söner. Vet vi ens varför vi egentligen tycker att brit milahn är så himla viktig? I denna session samlas vi för att på ett personligt plan prata om relationen till den judiska snoppen i allmänhet och brit milahn i synnerhet. Tillsammans försöker vi sätta ord på de känslor som omgärdar denna ritual. Kom och dela med dig, oavsett om du är omskuren eller inte, oavsett om du har snopp eller inte!

Session 3: Homosexuella relationer i konservativ responsa

Den konservativa rörelsen inom judendom har på ett traditionellt halachiskt vis diskuterat homosexuella relationer. I denna session guidar Marc deltagarna genom det rabbinska svaret kring denna fråga.